Speltak: Welpen

Here is a basic page layout with a right sidebar

Speluitleg Welpen

De welpen spelen in het junglethema, gebaseerd op het verhaal van Jungleboek. Samen met Mowgli en Shanti beleven ze allerlei avonturen in de jungle. De avonturen zijn beschreven in een aantal leuke verhalen, te vinden in het boek Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli. Welpen spelen bijvoorbeeld spannende bosspelletjes, oefenen met koken en doen creatieve programma’s. Ook gaan de welpen één keer per jaar op kamp, waar ze uitdagende spellen doen en veel leren.

Insignes

Scouting is niet alleen een leuke vrijetijdsbesteding, de jeugdleden leren er ook veel. Elke opkomst leert een welp weer iets, soms ook door zijn rol als helper of gids. Om te laten zien dat je als welp veel leert, zijn er de vaardigheidsinsignes. De insignes zijn gebaseerd op de acht activiteitengebieden en de progressiematrix. Voor elk activiteitengebied is er minimaal één insigne beschikbaar.

In totaal zijn er achttien verschillende insignes voor welpen. Zo zit er voor elke welp wel één bij die hem leuk lijkt. Voor de oudste welpen zijn er nog zes insignes gemaakt, als extra uitdaging en als voorbereiding op hun tijd bij de scouts.

Welpen kalender

Hieronder de kalender met alle opkomsten en activiteiten voor de welpen. Naast de vaste wekelijke opkomsten worden er door Scouting Rheijnewoud zelf activiteiten georganiseerd, maar ook zijn er regionale- of landelijke activiteiten die in samenwerking met andere scouting verenigingen in de regio worden georganiseerd of door de overkoepelende organisatie Scouting Nederland.

Speltak: Welpen

  • 7 t/m 11 jaar
  • Opkomst: elke zaterdag
  • Tijd: 10:00 – 12:00 uur
  • Spelen met thema’s

Activiteiten Welpen

Geen activiteiten.