Speltak: Scouts

Alles over de scouts

Speluitleg Scouts

Scouts zijn 11 tot 15 jaar oud en spelen niet meer in een thema, zoals bij de bevers of de welpen wel het geval is. Tijdens zomerkampen kan er bijvoorbeeld wel gebruik worden gemaakt van een thema. Er zijn tal van manieren om een gaaf programma te bieden aan deze leeftijdsgroep.

Insignes

Scouting is niet alleen een leuke vrijetijdsbesteding, de jeugdleden leren er ook veel. Scouts doen op een ongedwongen manier ontzettend veel vaardigheden op. Om de progressie zichtbaar te maken, kunnen scouts insignes behalen.

Drie fases

De insignes die scouts kunnen behalen, zijn verdeeld over drie fases: de basisfase, de verdiepingsfase en de specialisatiefase. De insignes zijn gebaseerd op de acht activiteitengebieden en de progressiematrix.

Insigne-eisen

Je kunt de doelen en challenges van de insignes uit de basis- en verdiepingsfase downloaden op de website van Scouting Nederland. Ook kun je daar de insignes bekijken die in de specialisatiefase kunnen worden behaald. Ook is er een uitgebreide handleiding beschikbaar over het gebruik van de insignes.

Scouts kalender

Hieronder de kalender met alle opkomsten en activiteiten voor de scouts. Naast de vaste wekelijke opkomsten worden er door Scouting Rheijnewoud zelf activiteiten georganiseerd, maar ook zijn er regionale- of landelijke activiteiten die in samenwerking met andere scouting verenigingen in de regio worden georganiseerd of door de overkoepelende organisatie Scouting Nederland.

Speltak: Scouts

  • 11 t/m 15 jaar
  • Opkomst: elke vrijdag
  • Tijd: 19:00 – 21:00 uur
  • Vaardigheden en activiteiten

Activiteiten Scouts

Geen activiteiten.