Opkomsten algemeen

De vaste bijeenkomsten van Scouting Rheijnewoud

Wat zijn opkomsten?

De opkomsten zijn vaste wekelijkse bijeenkomsten. Iedere speltak heeft eigen opkomsten. Bij Scouting Rheijnewoud worden de opkomsten op vrijdagavond van 19:00 – 21:00 uur voor de Scouts en Explorers georganiseerd en de Bevers en Welpen hebben hun opkomst elke zaterdagochtend van 10:00 – 12:00 uur.

Agenda

In de agenda wordt weergegeven wanneer de opkomsten worden georganiseerd en wanneer ze niet doorgaan, bijvoorbeeld in verband met een feestdag of speciale gelegenheid.

Kampen

Gedurende het jaar hebben de scouts een aantal weekendkampen. Deze zijn over het algemeen van vrijdagavond t/m zondagmiddag.

Tevens organiseren we voor de welpen en voor de scouts aan het einde van het scoutingjaar een kamp. Mocht “op kamp gaan” een probleem inhouden, neem dan contact op met de leiding van de desbetreffende speltak. Vaak is er wel een mouw aan te passen. Ruim van te voren wordt aangeven wanneer het kamp plaats vindt.

Op tijd aanwezig!

Wij vinden het prettig als alle leden op tijd bij de opkomst aanwezig zijn. We proberen op tijd te beginnen, zodat we ook op tijd kunnen sluiten. En als we erop uit gaan is het voor niemand leuk als de groep al vertrokken is.

Kan je een keer niet komen?

Wanneer je een keer niet kunt komen, laat dat dan weten aan jouw leidingteam. Een mailtje is voldoende. Stuur je afzegging naar één van de volgende e-mail adressen:
– Bevers e-mail adres: bevers@scouting-rheijnewoud.nl
– Welpen e-mail adres: welpen@scouting-rheijnewoud.nl
– Scouts e-mail adres: scouts@scouting-rheijnewoud.nl
– Explorers e-mail adres: explorers@scouting-rheijnewoud.nl
(Explorers worden verwacht zelf de begeleiding te appen (uiterlijk 24 uur voor de opkomst)

Een keertje komen kijken?

Als je nog niet zeker weet of je lid wil worden, maar wel benieuwd bent of scouting bij Scouting Rheijnewoud iets voor je is, dan kan je een keertje vrijblijvend en kosteloos meelopen. Wil je een keer komen kijken? Stuur dan een mail met je naam en leeftijd naar: info@scouting-rheijnewoud.nl.

Opkomsten

Bevers: zaterdag 10:00 – 12:00 uur
Welpen: zaterdag 10:00 – 12:00 uur
Scouts: vrijdag: 19:00 – 21:00 uur
Explorers: vrijdag: 20:00 – 22:00 uur