In verband met het Coronavirus volgt Scouting Rheijnewoud nog altijd de adviezen en richtlijnen van de Overheid en het RIVM i.s.m. Scouting Nederland. Veel activiteiten, weekendjes en andere jaarlijks terugkomende acties gaan ook bij onze vereniging niet door. Ook de wekelijkse opkomsten zijn afgelast.

We zullen u via e-mail, nieuwsbrief en via deze website op de hoogte houden als de huidige maatregelen en besluiten aangepast dan wel versoepeld kunnen worden.

Laatste status/ontwikkelingen bij Scouting Rheijnewoud?

  • Vooralsnog zijn alle evenementen afgelast en zijn er géén reguliere opkomsten op locatie ‘Ons Honk’ op vrijdag en zaterdag. Waar online opkomsten worden georganiseerd wordt u daar via e-mail over geïnformeerd en vinden deze online plaatst
  • De jaarlijkse evenementen zoals de Duinenmars voor de welpen, de RSW voor de scouts, collecte Nationaal Fonds Kinderhulp, NL-Doet en de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei en de Libertytour rondrit op 5 mei zijn afgelast. Een lichtpuntje is dat de rondrit van 5 mei waarschijnlijk verplaatst gaat worden naar augustus maar daarover ontvangt u nog bericht.
  • Zomerkamp 2020: er is nog géén definitief besluit genomen over het wel of niet afgelasten van het Zomerkamp. Daarover informeren wij alle leden en ouders/verzorgers op korte termijn. Vooralsnog is het Zomerkamp gepland op 18 juli a.s., voor alle scouts en welpen. De explorers zullen op 8 augustus naar Monchau vertrekken.
  • Heeft u vragen, laat het ons weten, zodat wij u zo goed mogelijk kunnen informeren. U kunt altijd de leidingsteams benaderen via e-mail: welpen@scouting-rheijnewoud.nl, scouts@scouting-rheijnewoud.nl en explorers@scouting-rheijnewoud.nl (voor specifieke speltak vragen) of stuur ons uw vraag via; info@scouting-rheijnewoud.nl.

Wij wensen iedereen nogmaals sterkte in deze tijden. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die, op welke manier ook, is getroffen door het COVID-19 virus, naar de ouders die in vitale beroepen werkzaam zijn en ouders die thuis zitten omdat er geen werk is of hun werk anders in zullen moeten richten. Grote waardering aan alle leden en leiding die het nu moeten doen met online opkomsten die ook leuk zijn maar fysieke met en bij elkaar toch leuker zijn, de explorers die examen doen dit jaar en nu afhankelijk zijn van hun school-resultaten. En tot slot alle oma’s en opa’s die je nu geen knuffel mag gaan brengen.

Al met al pittige tijden voor iedereen, wij wensen iedereen sterkte.

Met vriendelijke groeten,
Het bestuur, Scouting Rheijnewoud