Ontdek scouting

Alles over scouting: laat je uitdagen!

Wat is scouting?

Scouting is leerzaam en uitdagend! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Veel activiteiten vinden plaats in de natuur, waarbij iedereen de ruimte krijgt om te ontdekken en te leren. Belangrijke onderwerpen bij alle activiteiten zijn: plezier, samenwerken en respect. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting, waarbij je iedere week weer meedoet met uitdagende activiteiten.

Er zijn verschillende soorten Scouting: landscouting, waterscouting en luchtscouting. Bij Scouting Rheijnewoud zijn we vooral bezig met landscouting. Ook kinderen met een beperking kunnen deelnemen aan het Scoutingspel. Binnen een Scoutinggroep zijn verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 5-7 jaar (Bevers), 7-11 jaar (Welpen), 11-15 jaar (Scouts), 15-18 jaar (Explorers) en 18-21 jaar (Roverscouts). Ouder dan 21 jaar? Ook dan biedt Scouting uitdaging, bijvoorbeeld als vrijwilliger in één van de teams!

Scouting biedt haar (jeugd-)leden, ongeacht culturele achtergrond, afkomst, geloof, beperking of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving.

Spelvisie

Het scoutingspel is de basis van alle activiteiten en evenementen die de vereniging organiseert. Dat gebeurt niet zomaar, want scouting is méér dan alleen spelen en in de natuur bezig zijn! Het scoutingspel gebeurt op basis van een spelvisie, de zogenaamde spelvisie SCOUTS.

SCOUTS is een afkorting binnen de spelvisie van scouting: Samen, Code, Outdoor, Uitdaging en Team. Klik op: spelvisie om alles te weten te komen over de spelvisie SCOUTS.

Thema’s

Scouting Nederland is een maatschappelijk betrokken organisatie en hecht waarde aan thema’s als ‘vrijheid’ en ‘veiligheid’. Kinderen en jongeren moeten zich bij Scouting veilig voelen en ook voor kinderen met een beperking is bij Scouting ruimte. Zo wordt iedere scout op zijn eigen manier uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Thema’s zijn:

– Scouting in de maatschappij
– Kinderen met een beperking
– Scouting en veiligheid
– 4 en 5 mei: vrijheid

Scouting in de maatschappij

Scouts zijn zeer actief in de samenleving. Kinderen en jongeren, maar ook vrijwilligers, ontwikkelen zich zelf ook bij Scouting. Vaardigheden die scouts opdoen binnen Scouting zetten ze actief in binnen de maatschappij. Door Scouting zijn zij zich bewust van wat ze kunnen bijdragen. Niet alleen binnen Scouting, op school of op het werk, maar juist ook in het dagelijks leven. Scouting biedt ervaringen die een leven lang meegaan.

Spreekbeurt over Scouting?

Vind je het leuk om je spreekbeurt over Scouting te houden of een werkstuk te maken over Scouting? Speciaal voor welpen en scouts is er allerlei informatie over Scouting.

Het spreekbeurt-/werkstukpakket

Wil je meer informatie en ook wat leuks om uit te delen in je klas? Bestel dan het spreekbeurtpakket bij de ScoutShop van Scouting Nederland. Hierin vind je onder andere een cadeautje voor je klasgenoten en een knallende poster om je presentatie op te vrolijken. Op deze poster staat trouwens ook nog handige informatie over Scouting. Dubbel goed dus!

Het pakket bestaat uit een handige map met daarin:
– Een poster met foto’s van Scouting die je tijdens de presentatie kunt ophangen. Op de achterkant van de poster staan handige weetjes over Scouting in Nederland en de rest van de wereld, handig voor de voorbereiding;
– Tips over het houden van een spreekbeurt of het maken van een werkstuk;
– Een gave Laat je uitdagen!-poster en foldermateriaal om uit te delen in de klas;
– Het Scouting Magazine;
– De brochure Ontdek Scouting;
– Een antwoordkaart (alleen bij 7-11 jaar) voor een unieke welpenspreekbeurtbadge;
– Een cadeautje voor al je klasgenoten/

Er is een spreekbeurtpakket voor de welpenleeftijd (7-11 jaar), een spreekbeurt-/werkstukpakket voor de scoutsleeftijd (11-15 jaar) en een speciaal spreekbeurt-/werkstukpakket voor waterscouts! Je kunt via onderstaande link naar de ScoutShop van Scouting Nederland zelf het pakket naar keuze bestellen:

Klik hier om het pakket direct te bestellen!