Lid worden

Als uw kind nog niet zeker weet of hij of zij lid wil worden, dan kan hij/zij altijd een keer komen kijken. We willen u in dat geval vragen een mail te sturen aan: info@scouting-rheijnewoud.nl, voorzien van de naam van het kind, uw telefoonnummer en de leeftijd van het kind. Graag vernemen wij ook of er nog bijzonderheden zijn waar het leidingsteam rekening mee moet houden, zoals bijvoorbeeld allergieën. De leiding van de speltak zal contact opnemen om een afspraak te maken. Meestal kan uw kind al bij de eerstvolgende opkomst komen kijken.

Wil uw kind lid worden van Scouting Rheijnewoud? Dan vragen wij u het inschrijfformulier in te vullen en te ondertekenen. Deze kunt u op deze pagina in de rechterkolom downloaden.

Vanaf het moment dat u het inschrijfformulier heeft ingevuld en opgestuurd (of aan één van de leiders hebt overhandigd) is er nog tijd om de zogenaamde ‘scoutfit’ aan te schaffen en de inschrijving in orde te maken. Het is tot die tijd niet nodig bij de opkomsten al in de verplichte scouting outfit te verschijnen.

De Installatie

Een aantal weken nadat het nieuwe lid is ingeschreven, volgt de installatie. De installatie is een feestelijke gebeurtenis en meestal worden meerdere nieuwe leden tegelijk geïnstalleerd. Vanaf dat moment is het kind officieel lid van de wereldorganisatie Scouting, die momenteel wereldwijd zo’n 32 miljoen leden heeft. Tijdens de installatie krijgt het lid het insigne van Scouting Nederland en legt het de belofte af. Vanaf dit moment dragen de kinderen het uniform met hun installatietekens van de speltak.

De Scoutfit

Zoals een paardrijbroek bij paardrijden hoort en een voetbalshirt bij voetbal, zo hoort een uniform bij Scouting. Nu Scouting 100 jaar bestaat wordt het uniform vernieuwd naar een herkenbaar en ontzettend functioneel hip uniform! Elke speltak heeft (landelijk) zijn eigen uniform, waaraan te zien is bij welke speltak het kind hoort. De Bevers hebben een rode blouse, de Welpen een groene blouse, de Scouts een beige blouse en de Explorers een oranjebruine blouse. Bij het uniform hoort ook de groepsdas. Aan de das kun je zien bij welke groep een Scout hoort. Scouting Rheijnewoud draagt een groene das met geel/rode boord. De blouse is verkrijgbaar op www.scoutshop.nl.

Contributie

De contributie is voor alle speltakken gelijk en bedraagt € 125,00 per jaar. Van de contributie kunnen de kosten van alle gewone opkomsten betaald worden. De zomerkampen en speciale activiteiten vallen hier dus buiten. Speciale activiteiten als ook een zomerkamp worden apart in rekening gebracht. Daar krijgt u ruim van te voren informatie over. De volledige contributieregeling kunt u vinden op de pagina: ‘Downloads & links’ (zie het menu).

Kampen en weekeinden

Elke speltak houdt één keer per jaar een (zomer)kamp. De Welpen gaan in de zomervakantie een week op kamp in een clubhuis ergens in Nederland. De Scouts gaan meestal tegelijkertijd met de Welpen op kamp. Zij kamperen dan een week op een Scouting-terrein ergens in Nederland. Zodra een (zomer)kamp georganiseerd wordt worden alle ouders en leden daarover tijdig geïnformeerd.

Inschrijfformulier

Als uw uw kind wilt inschrijven willen wij u vragen het volledige inschrijfformulier zo volledig mogelijk in te vullen (het liefst op de computer). U kunt het formulier daarna ondertekent overhandigen aan de leiding de eerste keer dat uw kind deel neemt aan de bijeenkomst.

Heeft u vragen?

Mocht u na het lezen van deze pagina toch nog vragen hebben, dan kun je die altijd stellen via e-mail adres: info@scouting-rheijnewoud.nl of via het contactformulier op deze site.

Inschrijfformulier downloaden

Om lid te worden dient dit formulier zo volledig mogelijk ingevuld en ondertekent te worden. Het inschrijfformulier kan daarna overhandigt worden aan de leiding.

Download Inschrijfformulier Scouting Rheijnewoud (.pdf)