Proefdraaien

Ben je benieuwd of Scouting bij je past? Kom dan GRATIS meedoen. Je mag drie keer vrijblijvend bij een opkomst meekijken of je het leuk vindt. Besluit je lid te worden, dan wordt er contributie geheven vanaf het moment dat je bent gaan proefdraaien. Bij geen lidmaatschap ben je niks verschuldigd.

• van 5 tot 7 jaar:
Bevers op zaterdag van 10 tot 12 uur
• van 7 tot 11 jaar:
Welpen op zaterdag van 10 tot 12 uur
• van 11 tot 15 jaar:
Scouts op vrijdag van 19 tot 21 uur
• van 15 tot 18 jaar:
Explorers op vrijdag van 20 tot 22 uur
• van 18 tot 23 jaar:
Rovers om de week op donderdag van 20 tot 22 uur
• van 23 tot 99 jaar:
Plusscouts één keer per maand op zaterdag/zondag i.o. van 14 tot 16 uur

Wil je een keer meedoen, stuur dan een mail naar info@scouting-rheijnewoud.nl voorzien van de naam van het kind, je telefoonnummer en de leeftijd van het kind. De teamleider van de speltak zal telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken.

Bij de eerste keer meedoen geven wij een strippenkaart die recht geeft op drie keer meedoen.

Inschrijven

Om je in te schrijven bij Scouting Rheijnewoud vul je het volledige inschrijfformulier in. Deze is hieronder te downloaden.

Scoutfit

Hoodie-Floor

Bij alle opkomsten, evenementen en activiteiten draag je je Scoutfit. Bevers hebben een rode Scoutfit blouse, Welpen een groene Scoutfit blouse, Scouts een beige Scoutfit blouse.  Explorers, Rovers en Plusscouts dragen een brique Scoutfit blouse.

Scouting Rheijnewoud heeft zijn eigen herkenbare das; groen met een gele en rode bies. Bij installatie koop je de das.

Scouting Rheijnewoud heeft ook eigen donkergroene T-shirts, hoodies en vesten. De scoutingblouse van je eigen speltak bestel je via www.scoutshop.nl.

Tijdens de opkomsten kun je  insignes behalen. Deze kun je vervolgens op je Scoutfit naaien. Op de afbeelding hieronder kun je zien welke insignes je precies waar op de Scoutfit kunt aanbrengen.

Contributie

De contributie is voor de Bevers, Welpen, Scouts en Explorers € 125,00 per jaar. De Rovers bedraagt de contributie € 62,50 per jaar en voor de Plusscouts € 45,00 per jaar.

De kosten van de kampen  worden apart in rekening gebracht. De informatie hierover komt ruim van te voren.
Mochten de kosten de contributie en/of kampen een probleem zijn geeft u dit aan bij het bestuur of de teamleider. Dit mag nooit een belemmering voor deelname zijn.

Kampen en weekeinden

Elke speltak houdt één keer per jaar een zomerkamp. De Bevers gaan een aantal dagen, de andere speltakken gaan een week. Zij kamperen bijvoorbeeld op een Scouting-terrein of logeren in een clubhuis van een andere Scoutingvereniging.