Leden informatie

Alles over het lidmaatschap bij Scouting Rheijnewoud
 

Wat houdt het lidmaatschap in?

Als je lid wordt van Scouting Rheijnewoud krijg je:

 • Een hele leuke, leerzame vrijetijdsbesteding met leeftijdsgenoten
 • Spannende binnen- en buitenactiviteiten, in een prachtige omgeving
 • Wekelijks een opkomst van 2 uur (op vrijdagavond óf zaterdagochtend)
 • Je wordt lid van één van de snelst groeiende scouting vereniging in de regio
 • Gemotiveerde en gedreven groepsleiding
 • Jaarlijks terugkerende (grote- en kleine) activiteiten en acties
 • Automatisch lid van: Scouting Nederland
 • 1x per kwartaal een digitale nieuwsbrief over Scouting Rheijnewoud
 • Je maakt kennis met de kernwaarden en spelelementen van scouting

Een keertje meelopen?

Als je nog niet zeker weet of je lid wil worden en je wil eerst eens kijken of scouting wat voor je is, dan kan je vrijblijvend en kosteloos meedraaien met één of twee opkomsten. Dan kan je zien welke activiteiten er worden gehouden, kennismaken met de groepsleiding en andere leden en vragen stellen als je die hebt. Wil je een keertje meedoen? Stuur ons een bericht.

Ik wil lid worden, wat moet ik doen?

Als je lid wil worden van Scouting Rheijnewoud, dan is allereerst een inschrijving nodig. Ga naar het inschrijfformulier en vul samen met je ouders alle gevraagde gegevens in. Je ouders moeten toestemming geven voor je lidmaatschap als je nog geen 18 jaar bent. Het ingevulde formulier moet uitgeprint en ondertekent worden en daarna opgestuurd worden naar het adres dat op het formulier staat vermeld. Ook kan het getekende formulier ingescand worden en per e-mail gestuurd worden naar: ledenadministratie@scouting-rheijnewoud.nl.

Contributie

Voor ieder lid geldt een jaarlijks contributiebedrag van € 125,00 per lid per jaar.

Bij het contributiebedrag is inbegrepen:

 • de wekelijkse opkomsten (2 uur)
 • vaste- en variabele kosten voor (onderhoud van) het clubhuis en materiaal
 • organiseren van vaste- en éénmalige activiteiten (lokaal en landelijk)
 • Inschrijving landelijke scoutingorganisatie Scouting Nederland
 • Een aantal basis verzekeringen voor alle scoutingleden

Bij de contributie is NIET inbegrepen:

 • aanschaf van de verplichte ‘scoutfit’-kleiding (minimaal blouse en sjaal)
 • Jaarlijks terugkerend Zomerkamp
 • Hier vindt u de volledige contributieregeling voor Scouting Rheijnewoud

Speltakken en bijbehorende activiteiten

Als je lid wordt van Scouting Rheijnewoud wordt je ingedeeld in een zogenaamde speltak. Lees hier alles over welke speltakken er zijn en welke activiteiten binnen iedere speltak plaatsvinden.

Speltakken zijn opgebouwd op basis van leeftijd. Hieronder het overzicht:

5-7 jaar: bevers
Kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting ‘bevers’ genoemd. De bevers gaan samen met de andere dorpsbewoners op avontuur in het dorp Hotsjietonia. Spelenderwijs leren bevers van alles! Meer informatie.

7-11 jaar: welpen
Kinderen van 7 tot en met 11 jaar worden bij Scouting ‘welpen’ genoemd. De welpen spelen hun spellen in de spannende jungle en gaan met Shanti, Mowgli en de andere junglefiguren op pad waarbij ze allerlei handige dingen leren. Meer informatie.

11-15 jaar: scouts
Kinderen van 11 tot en met 15 jaar worden bij Scouting ‘scouts’ genoemd. De scouts koken zelf op hun eigen kampvuur en ze leren hun eigen mening te vormen. Meer informatie.

15-18 jaar: explorers
Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden bij Scouting ‘explorers’ genoemd. Explorers bedenken zelf welke activiteiten ze willen doen en leren onder andere hoe je zelf een expeditie (kamp) kunt organiseren. Meer informatie.

18-21 jaar: roverscouts
Jongeren van 18 tot en met 21 jaar worden bij Scouting ‘roverscouts’ genoemd. Roverscouts organiseren hun eigen kampen en activiteiten en kiezen drie uitdagingen waarmee ze gedurende hun roverscoutsperiode aan de slag gaan. Meer informatie.

Verzekeringen

Veiligheid is een belangrijk onderwerp binnen Scouting. Desondanks zit een ongeluk in een klein hoekje. Een aantal verzekeringen is collectief door Scouting Nederland afgesloten en maakt onderdeel uit van je lidmaatschap, waaronder:
– Aansprakelijkheidsverzekering
– Ongevallenverzekering
– Werkgeversaansprakelijkheid voor verkeersdeelnemers

Uitschrijven

Jammer dat uw zoon of dochter geen lid meer wil zijn van Scouting Rheijnewoud en ons gaat verlaten. Als u uw kind wilt uitschrijven kan dat door een bericht te sturen aan: ledenadministratie@scouting-rheijnewoud.nl waarbij u aangeeft het lidmaatschap op te willen zeggen. U krijgt van ons een bericht zodra de uitschrijving is voltooid en sturen u daarvan een bevestiging.

Heeft u vragen?

Als u vragen heeft over het lidmaatschap, de vereniging Scouting Rheijnewoud of scouting in het algemeen? Laat het ons weten en stuur ons een bericht of bekijk ook eens de veel gestelde vragen en antwoorden.

Ontdek een wereld vol avontuur!