Wat was het leuk! Maar pffffff wat was het heet.

Helaas mochten we daarom geen kampvuur stoken, maar dat mocht de pret niet drukken.

Op het scouting labelterrein Ada’s Hoeve in Ommen zaten de Scouts op het kampterrein Meppel.

De Welpen hebben heerlijk vertoefd in het Jamboree huis.

Na aankomst werd er hard gewerkt om alle slaapplekjes op orde te krijgen. Tenten opzetten, slaapzakken uitrollen en vooral het terrein verkennen.

Ook de gesponsorde boodschappen van de Jumbo, Bakker Ammerlaan, Neuteboom en de groenteboer van vrijdag zijn uitgepakt en de dagen daarna is er heerlijk van gesmikkeld.

De Welpen hadden het Thema Tijdreizen. Van de Ijstijd naar de Flower Power jaren ’60 naar het Nu en de Toekomst.

De Scouts hadden het thema “The Game is on!”. Door middel van diverse spellen van tv en uit films en games werd uitgemaakt welk team het beste op de hoogte was en tactisch goed kon samenwerken.

Zaterdagavond hebben we gezamenlijk het zeer gewaardeerde Glow in the dark spel gespeeld. Dit moest erg zachtjes gebeuren omdat het officieel na 23:00 stil moest zijn op het terrein.

in verband met de warmte hebben de scouts en de welpen maandag een keer extra in de Vecht gezwommen.

Woensdag mocht iedereen na het Ruilspel zijn of haar geld verbrassen in het centrum van Ommen. De grote namen de kleintjes mee op sleeptouw waarna ze met z’n allen lekker nog even het zwembad in zijn gedoken om weer af te koelen.

Met dank aan DKA Alphen kon er ook dit jaar weer een kampkrant gemaakt worden. Onze kunstenaars Malou en Bas hebben zich heerlijk uitgeleefd met 4 mooie edities als resulaat!

Al met al was het weer een topweek.

Wij wensen iedereen weer veel scouting plezier voor het komende seizoen.